Onderhoud zwembad

Om de levensduur van uw zwembad zo lang mogelijk te rekken, dient u regelmatig onderhoud aan uw zwembad te laten plegen. U geniet thuis regelmatig van het heldere water van uw zwembad of de warme, harde stralen van uw spa. Hierbuiten zal u hier ook een flinke som geld voor betaald hebben. Het zou zeer bedroevend zijn wanneer door nalatigheid of het niet voldoende onderhouden van uw zwembad, deze niet langer zal functioneren. Laat daarom regelmatig uw zwembad inspecteren en zorg voor een goed onderhoud van uw zwembad.

Aqua Vivenda biedt gedegen onderhoud aan uw zwembad, waardoor de levensduur verlengt zal worden. Wij bieden niet alleen zwembad onderhoud, maar waar nodig beschikken wij ook over een ruim assortiment aan onderdelen.

Een goed onderhoud van het zwembad betekent namelijk ook vervanging waar nodig. Uw zwembad zal weer optimaal functioneren door ons zwembad onderhoud en u zal er nog vele jaren mee vooruit kunnen.

Verleng de levensduur en kwaliteit van uw zwembad, spa of zwemspa door het zwembad onderhoud van Aqua Vivenda.

Direct contact opnemen

Zwemspa kopen


“Terwijl ik een magazine zit te lezen tussen de bubbels, leert manlief de kinderen zwemmen. En dit gewoon in onze achtertuin. Een zwemspa kopen is de beste beslissing ooit geweest.”


zwemspa kopen

Onderhoud zwembad | specifiek

Funest voor het onderhoud van uw zwembad is het Ozonsysteem. Dit systeem zorgt voor de desinfectie van het zwembad en moet dan ook regelmatig geïnspecteerd en/of onderhouden worden. Voor een optimale werking van het ozonsysteem en van cruciaal belang voor het onderhouden van het zwembad dient de aanzuigslang voor de Ozon optimaal te functioneren.

Zelfs wanneer u het onderhoud van het zwembad goed bijhoudt, is de aanzuigslang regelmatig al na een jaar aan vervanging toe. De Ozon doodt namelijk niet alleen bacteriën. De weekmakers van de slang kunnen ook afbreken, waardoor de leidingen broos worden. Zeker aan te raden is dan ook om eens in de 12 á 18 maanden een goed zwembad onderhoud te laten plaatsvinden.

Een normaal zwembad heeft ook zeker eens per jaar een onderhoudsbeurt nodig. Vooral

Voor een regulier zwembad is een jaarlijkse controle ook zeker aan te raden. Met name de werking van de pomp en de injectiepompjes voor zuur en chloor, indien aanwezig, dienen regelmatig gecontroleerd en onderhouden te worden. Hierbuiten moet het zout ionisatie systeem schone (kat)anodes hebben voor een juist en energievriendelijk functioneren.
Neem daarom zo snel mogelijk contact op met ons voor uw zwembad onderhoud en verleng de levensduur en het functioneren van uw apparaat.

Kies voor maatwerk

Onderhoud van het zwembad in de praktijk

Zoals al eerder benoemd, bestaat goed onderhoud van het zwembad niet alleen uit het controleren en/of repareren van het gehele zwembad. Eventueel dient er ook ingespeeld te kunnen worden op de wat specifieker problemen: losse onderdelen.

Aqua Vivenda zorgt hierom niet alleen voor het standaard onderhoud van uw zwembad of spa, maar wij zorgen ook voor de (de)montage van verschillende onderdelen:

 • Leidingwerk
 • Jets
 • Printplaten
 • Pompen
 • Ozongeneratoren
 • Blowers
 • Filters
 • Verwarmingselementen
 • Besturingskasten
 • Covers en liftsystemen
 • Isolatiehoezen
 • Rol- en of schuifdekken

Voldoet het standaard zwembad onderhoud niet, neem dan direct contact met ons op, zodat wij uw oude onderdelen voor u vervangen. Uw zwembad of spa zal spoedig weer optimaal functioneren.

Vraag een offerte aan

zwemspa kopen

Ervaring in onderhoud zwembad

Al ruim 15 jaar biedt Aqua Vivenda service, levering en onderhoud in zwembaden, spa’s, zwemspa’s, jacuzzi’s en buitendouches. Onze visie is hierbij ook over de grens gericht. Buiten ons exlusief samenwerkingsverband met de Franse producent Magiline, strekt onze klantenkring zich over heel de wereld uit. Denk hierbij aan landen als Duitsland, België, Frankrijk, Italië, maar ook de Canarische Eilanden.

Mocht u onverhoopt te maken krijgen met malfuncties of storingen aan uw apparaat, of wenst u een onderhoudsbeurt aan uw zwembad, neemt u dan direct contact met ons op.

Vooral in de regio West-Nederland zullen wij uw problemen binnen de kortste keren verholpen hebben of zullen wij deze door ons zwembad onderhoud voorkomen.
Voor een directe service dient u contact op te nemen met:
06-53104529

Direct contact opnemen

Onderhoud zwembad